ჩაბატა იაგელონური
ჩაბატა გამორჩეული პურია მაღალი ფორიანობით, უფრო რბილი და ხრაშუნა ქერქით, განსაკუთრებული სტრუქტურითა და გემოთი.
ინგრედიენტები:
0,800 კგ ხორბლის ფქვილი/გრ
0,200 კგ იაგელონის პურის მიქსი
0,020 კგ დაპრესილი საფუარი
0,750 კგ წყალი
მომზადების მეთოდი:
აურიეთ ყველა ინგრედიენტი, დაუმატეთ 0,650 კგ წყალი. შერევის ბოლოს თანდათან დაამატეთ დარჩენილი 0,100 კგ წყალი. მოზელის საერთო დრო 4 წუთია. პირველ სიჩქარეზე და 8 წთ. მიქსერის მეორე სიჩქარეზე. ცომის ტემპერატურა 24-26°C. ცომის დუღილი 45 წთ. ცომი გაყავით ოთხკუთხა ნაჭრებად თითო 0,150 კგ. საბოლოო გამძლეობა 80-90 წუთი. 28-30°C ტემპერატურაზე და 70% ფარდობით ტენიანობაზე.
გამოცხობის პარამეტრები:
ღუმელი: გამოცხობის ტემპერატურა 250-230°C 10 წუთის განმავლობაში. და 230-210°C 20 წთ. ორთქლის წინასწარი მიწოდებით 16-18 წუთის განმავლობაში.
უკან დაბრუნება