მოხიტოს ტორტი კვიკ 96-ით
ბისკვიტი:
ფისტის კექსი
- 0,145 კგ
კვიკ 96 –
0,007 კგ
კვერცხი -
0,145 კგ
მზესუმზირის ზეთი
- 0,029 კგ
ფქვილი -
0,026 კგ
შაქარი -
0,026 კგ
წყალი - 0,022 კგ
ლიმონის კრემი:
პრესტა ლიმონი
- 0,090 კგ
კვერცხის გული
- 0,027 კგ
კვერცხი -
0,040 კგ
შაქარი -
0,030 კგ
ჟელატინი -
0,003 კგ
წყალი - 0,020
კგ
პიტნა - 0,004
კგ
მცენარეული ნაღები 25 % - 0,030კგ
ჟოლოს კონფიტი :
ფრუტბერი ჟოლო
- 0,145 კგ
წყალი - 0,030
კგ
ჟელატინი -
0,004 კგ
წყალი - 0,024 კგ
კრემ - ბრულე:
კვერცხის გული
- 0,021 კგ
რძე პასტერიზებული
- 0,040 კგ
კრემ პატისიე არა
ტკბილი - 0,090 კგ
შაქარი -
0,025 კგ
შაქრიანი ვანილი
- 0,001 კგ
ჟელატინი -
0,003 კგ
წყალი - 0,018
კგ
კრემი :
კრემ პატიწიე არატკბილი
- 0,410 კგ
პრესტა ლიმონი
- 0,150 კგ
ზეესან ყველი - 0,220 კგ
დეკორი :
პიტნა - 0,015
კგ
ლაიმი - 0,150 კგ
მომზადების
წესი:
ცომი: ყველა ინგრედიენტი ზეთის გარდა ავთქვიფოთ მაღალი სიჩქარით 3-4 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ზეთი და აურიეთ პირველი სიჩქარით 1 წუთის განმავლობაში. ცომი ჩაასხით 18 სმ დიამეტრის ფორმაში და გამოაცხვეთ.
გამოცხობის პარამეტრები:
როტაციული ღუმელი:
ტემპერატურა 180°C 30-35 წუთის განმავლობაში.
ღუმელი: ტემპერატურა
190°C 30-35 წუთის განმავლობაში.
ლიმონის კრემი:
კარგად აურიეთ კვერცხი, კვერცხის გული და შაქარი, დაუმატეთ პრესტა ლიმონი და მიიყვანეთ
ადუღებამდე. დაუმატეთ დასველებული ჟელატინი, პიტნის ფოთლები, რომ გადმოდგავთ დაუმატეთ
ნაღები და ათქვიფეთ ბლენდერით. მზა მასა მოათავსეთ 18 სმ ფორმაში 0,240 კგ და გაყინეთ.
ჟოლოს კონფიტი:
Fruitberry ჟოლო შეურიეთ წყალს და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაამატეთ დასველებული ჟელატინი,
აურიეთ. მზა მასა ჩაასხით 15 სმ ყალიბში და გაყინეთ.
Crème brûlée:
გულები დაფქვით შაქართან ერთად, შეურიეთ რძე, ნაღები და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ
დასველებული ჟელატინი და აურიეთ. მზა მასა ჩაასხით 15 სმ ფორმაში და გაყინეთ.
კრემი: შეურიეთ ათქვეფილი ნაღები Presta Limon და Zeesan ყველი, წყლით განზავებული.
პროდუქტის ფორმირება:
გამომცხვარი ბისკვიტი დავჭრათ 3 ნაწილად. ააწყვეთ პროდუქტი შემდეგი თანმიმდევრობით: ბისკვიტი, კრემი, კრემი ბრულე, ჟოლოს კონფიტი, კრემი, ბისკვიტის, კრემი, ლიმონის კრემი, კრემი, ბისკვიტის. გვერდები და ზედაპირი გადააფარეთ კრემით და გააფორმეთ.
უკან დაბრუნება