ჭვავის ხრაშუნა ბაგეტი
ჭვავის ბაგეტი დიდი ფორით და ხრაშუნა ქერქით
ცომი
80000 კგ ხორბლის ფქვილი
20000 კგ ჭვავის ფქვილი
20000 კგ LEKVAR ჭვავი
10,000 კგ იაგელონური პურის მიქსი
5000 კგ ყავისფერი ნექტარი
2000 კგ დაპრესილი საფუარი
1800 კგ მარილი
2000 კგ მზესუმზირის ზეთი
65000 კგ წყალი
მომზადების მეთოდი:
ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში აურიეთ, დაუმატეთ რეცეპტის 90% წყალი (წყლის ტემპერატურა 7-10°С), მორევის ბოლოს თანდათან დაამატეთ დანარჩენი წყალი.
ცომის მოზელვა: 4 წთ. პირველ სიჩქარეზე და 8-10 წთ. მეორეზე. ცომის ტემპერატურა 24-26°C. ცომს დააცადეთ ამოსვლა დუღილი 70 წთ. საამქრო პირობებში, 40 წუთის შემდეგ ერთი პასით. ცომი დაყავით საჭირო წონის ნაჭრებად, მიეცით ბაგეტების ფორმა, დადეთ დაფქვილულ ქსოვილზე საბოლოო გამაგრებისთვის და გადააფარეთ ქსოვილით (ფრანგული მეთოდით). საბოლოო წინააღმდეგობა 20-30 წუთის განმავლობაში. ღუმელში შედგომამდე გააკეთეთ ჭრილობები.
გამოცხობის პარამეტრები:
ღუმელი: გამოცხობის ტემპერატურა ზედა 230°C, ქვედა 210°C 18 წუთის განმავლობაში. (დამოკიდებულია ცომის წონაზე). გამოცხობის დრო შეიძლება განსხვავდებოდეს ღუმელის ტემპერატურის რეჟიმისა და დიზაინის მახასიათებლების მიხედვით.
უკან დაბრუნება